Men nu jäklar
Det här är en bekant Anders, som bor i Jämtländska Bräcke.
Av honom har jag blivit inspirerad att åter anta utmaningen att få till ett ätbart knäckebröd.
Receptet han använder sig av är "Moster Signes Knäckebröd" och det skall jag testa.
Jag saknar dock en kavel med sådana "dubbar" - får försöka hitta ett alternativ.
Förslag mottages tacksamt.
Hej Jan,,
SvaraRaderaDu får ta en vanlig kavel, om sådan saknas kanske en flaska går bra.
De små "groparna" i brödet får du efter utkavling göra genom att lätt "picka" eller trycka med handtagsänden av en vanlig matgaffel/matkniv eller en liten rund pinne (eller något annat mer lätt rundad anslagsyta).
Vad tror du om det?
Hälsningar från Ulf i Stockholm
Hej Ulf.
RaderaTidigare har jag använt "prylen" som hör till morteln - rund och fin.
Gällande "groparna" funderar jag som dig.