torsdag 10 januari 2013


Misstänkt svensk mördare "försvann" 
ifrån Thailand
När den 40-årige Andreas Ringvall, bördig från Trollhättan fick se sin thailändska flickvän Dao klappa Nya Zeeländaren Robert E. Hollicks lilla hund så tände han till. Han tände till så inihelvete snett att han gick hem och hämtade en kniv och inför många vittnen så högg han ihjäl-inte flickvännen Dao men väl Nya Zeeländaren som hade låtit flickvännen klappa hans hund.


Detta hände i juli månad och Andreas greps omgående av polisen i Pattaya där mordet ägde rum. Sedan vidtar det som i Thailand kallas förhandlingar. Två utlänningar inblandade-alltså inget för rättssystemet i Thailand att lägga så värst mycket energi eller pengar på och polisen släppte i samförstånd med domstolen ut Andreas Ringval i utbyte mot en borgenssumma i väntan på rättegång. Normalt sett beläggs man då med reseförbud och får sitt pass beslagtagit och så skedde enligt uppgift även i detta fall. Den Svenska ambassaden brukar även informeras så att den misstänkte helt enkelt inte ska kunna anmäla sitt pass som stulit och få ut ett nytt som han sedan kan åka hem på för att undslippa rättvisan
Enligt uppgifter till Destination Asien så har Andreas dock fått tillbaka sitt orginalpass av polisen och helt enkelt lämnat landet i slutet av oktober - som skäl till att återlämna en misstänkt mördares pass anger polisen "familjeskäl"
Med en av världens bästa poliskårer och rättssytem som kan köpas för pengar så har det ju inte varit billigt för Andreas att slippa ifrån Bang Kwang. Men han trivs förmodligen bättre i Trollhättan och vi får väl hoppas att hans flickvän inte klappar fler hundar hon möter...

Av Stefan Christensen
http://www.destinationasien.se/index.php

6 kommentarer:

  1. Vilken galning.....:-(
    Vilken poliskår....:-(

    (En sökning på www.ratsit.se ger att galningen
    troligen bor i Nynäshamn nu)

    SvaraRadera
  2. Man kan ju undra va han skulle gjort om det inte var hunden hon hade klappat... Hjälp!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan man undra Jimmie, snacka om att överreagera.
      Men vad kunde han gjort mera, han dödade ju killen - tortera honom först kanske?

      Radera
  3. Thailand.. Sanslöst slappt rättssystem. Man blir ju förbannad, lås in idioterna.

    SvaraRadera
  4. Vad hjälper hårda straff och tuffa fängelser, när polisen är så korrupt. Svenska modellen får mycket skit för slapphet och behagliga fängelsevistelser, men bättre det än korruption bland politiker och polischefer. Har man tillräckligt med bath, kan man få som man vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst, tänker på vice PM vars son sköt ihjäl en polis - och gick fri.
      Nu jobbar den skjutglade ynglingen hos polisen som instruktör - skjutinstruktör!


      Radera