onsdag 4 september 2013


Fosterlandet 2013
Dags att reta upp några igen.
Ibland får jag frågan från folk i Sverige om jag inte längtar "hem" igen.
Och jag är uppriktig när jag svarar - det har inte hänt.
Och jag är rätt säker på att det inte kommer att inträffa heller.
Jag trivs här med folk som även respekterar äldre människor.

19 kommentarer:

  1. Jan, kommer du ihåg när jag berättade för dig att äldre i mina hemtrakter i Jämtland fick flytta på sig för att lämna plats åt flyktingar? Politikerna börjar ta mig sjutton bli förståndshandikappade!! En sådan form av "integration" kommer aldrig att fungera, det skapar bara motstånd mot invandring och ren främlingsfientlighet. Jag tror att de 'etablerade' partierna kommer att lyckas göra SD till ett stort parti.

    Lasse G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt. Det finns bara ett parti att rösta på. Tänk på det Erling!! SD mot 20 % !!!

      Radera
  2. Nu laddar jag upp med popcorn och läsk och väntar på underhållning, vilken lär komma inom kort, i form av kommentar från Erling.

    SvaraRadera
  3. Detta trots att man vet att dödligheten ökar vid flytt och så även psykiska åkommor. Vi skall hjälpa flyktingar men inte på bekostnad av våra gamla, sjuka eller våra barn. Dessutom måste vi sätta ner foten gentemot resten av EU och USA. Södertälje hade redan innan krisen tagit emot fler Irakier än hela USA.

    SvaraRadera
  4. Nässjö kommun som flyttar på sina gamla för att bereda plats för de så kallade flyktingbarnen, tror sig kanske veta vad som kommer.

    Med Migrationsverkets beslut att ge permanent uppehållstillstånd åt syrier kan slussarna öppnas på vid gavel. Inget annat land ger syrier visum.
    De arabisktalande är 422 miljoner i 26 länder. 95 procent av de asylsökande saknar id-handlingar och kan hävda syriskt ursprung i syfte att trygga sin försörjning. Det är svårt att snabbt kontrollera sanningshalten i berättelserna. Dessutom prioriteras snabbhet i handläggningen, inte kvalitet. Som grund för befordran och löneutveckling inom verket ligger antalet avgjorda ärenden.

    Egentligen är det konstigt, att ett enskilt verks rättschef tillåtits fatta ett så vittgående beslut.

    Olaus

    SvaraRadera
  5. Äldre personer alltså plus 75 år som flyttas med tvång har en högre frekvens av dödsfall än de som inte flyttas. Detta är väl känt men sannolikt skiter politiker och tjänstemän i det, de är ju tärande på samhällets ekonomi. Det är en självklarhet att de gamla skall ha lugn och ro och inte flyttas runt som kollin utom i nödfall. Det är också riktigt som Lasse säger att de enda som tjänar på detta är SD. Har du någon gång upplevt förtvivlade och senila gamlingar som drabbats av flyttkaos så förstår du. Fast då är ju inte politikerna där och tar smällen. Helt riktigt Malin men underhållande är det inte när man gör gamla och försvarslösa illa oavsett orsak. Tänk på att Sverige tar emot näst mest flyktingar i Europa i absoluta tal. Ställer vi det i förhållande till folkmängden tar vi emot skyhögt fler än alla andra. Södertälje t.ex. har tagit emot fler Irakiska flyktingar än vad USA har gjort. Det ger lite perspektiv på problemet. Nu slår vi alla genom att dels ta emot fler Syrier och de får permanent uppehållstillstånd. Detta dränerar vår ekonomi och dessa flyktingar är inte någon vinst. De kommer att vara arbetslösa i 10 år i snitt. Tidigare kom Italienare, Chilenare, Greker m.m. de blev till en vinst då det fanns jobb men nu finns inga jobb.

    SvaraRadera
  6. Jag har alltid känt mig lite kritisk till denna "blaska". Är det verkligen sant det som står där?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får intrycket att de berättar hur det verkligen är.
      Medan PK-media undanhåller vissa uppgifter.
      T ex var de kommer ifrån de 5-6 killarna som våldtar en tonårig tjej.
      Var de kommer ifrån det ungdomsgäng som överfaller en ung gravid mamma, knuffar omkull barnvagnen och sparkar henne i magen.
      Var de kommer ifrån de som bryter sig in hos gamla människor i deras hem, misshandlar och binder fast 80-åringar och stjäl deras tillhörigheter.
      Nya brott som jag inte alls känner igen från den tiden jag bodde i det berikade Sverige.

      Radera
    2. Jan, politikerna talar mycket om den berikning som invandringen ska ge upphov till. Vi har nu runt 600 000 muslimer i Sverige, så det borde finnas möjligheter.

      Men de senaste 1000 åren har muslimer inte satt så stora avtryck inom vetenskapen. 1,5 miljard muslimer har t ex endast frambragt 9 nobelpristagare, varav 5 fått fredspriset i Oslo.

      I världen finns som jämförelse 14 miljoner judar som lyckats leverera 129 nobelpristagare, varav 8 fått fredspriset.

      Vi får hoppas, att en ny miljö i Sverige förjagar bakåtsträvande fundamentalism. Men än har jag inte sett några sådana tecken.

      Olaus

      Radera
  7. Nu ska dessutom alla från Syrien få permanent uppehållstillstånd, förut var det tre år som gällde. Kriget kan ju faktiskt ta slut om ett år.
    Jag kommer i alla fall att rösta på SD nästa år bara för att markera mitt
    ogillande.
    Eftersom valet närmar sig hade man valfläsk härom dagen, dvs att pensionärerna
    ska få en hundralapp extra, dessutom slår den så kallade bromsen till, så att
    pensionerna sänks med 300 kr, någonstans måste man ju ta pengarna ifrån till
    att försörja kreti och pleti.

    SvaraRadera
  8. http://www.gp.se/nyheter/vastergotland/1.1972472-slut-med-varm-mat

    De gamla får inte ens varm mat längre på bordet i Partille.
    Allt medan vi öppnar för fri invandring från Syrien och Eritrea.
    Dessa flyktingars kostnader skulle istället kunna läggas på 100 gånger fler flyktingar i läger nära deras länder. Istället ökar arbetslöshet och bostadsbrist på i en rasande takt i gamla Sverige, våra ungdomar har inte stor chans, de tappar modet i vårt land.
    Men det är tabu att diskutera detta för de flesta i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt i vad du säger. Det är ytterst få som tar sig till Sverige, de flesta blir kvar i tältläger under vidriga omständigheter. Jag har sett ett antal sådana och det första du känner är lukten. Oftast innan du ser det. Kolera, tyfoid och andra infektionssjukdomar härjar. Brottsligheten är hög, hungern stor. Vi skulle kunna bygga vettiga bostäder snabbt, sådana finns redan, se till att det finns mat, skola,skydd och sjukvård. Här skulle våra utlandsplacerade unga soldater kunna göra en insats. Det finns inget självändamål med att ta emot en droppe i havet som sedan skall stanna för evigt med de problem som uppstår. Vi har 400 000 arbetslösa och de flesta som kommit de senaste 10 åren är fortfarande arbetslösa och kommer så att förbli. Det är inte människovärdigt att sitta på ekonomiskt bistånd i ett råttebo i någon nedgången miljonprogramslägenhet utan framtid. Det är därför brottsligheten ökar. Alla vet att om man skapar slum får man missbruk och kraftigt ökad brottslighet. Dessutom smyger det med organiserat kriminella och krigsförbrytare i flyktingströmmen. De är här för att begå brott men eftersom vi svenskar är så korkade att vi inte slänger ut dem ökar problemet efterhand. Vi borde aldrig ge permanenta uppehållstillstånd och de första 5 åren som svensk medborgare skulle vara på prov.En del kommer hit och sitter och väntar på passet sedan startar deras brottsliga bana och vi kan inte bli av med dem. Vi har tillräckligt med svenska skitstövlar så vi behöver inte importera. Men SD röstar jag aldrig på de är i grunden ett rasistiskt parti och vill egentligen inte ha någon icke-svensk kvar i landet. Men de andra partierna har blundat för problemen i många år och därmed öppnat upp för SD.Idag kan vi läsa i GT att två skjutits ihjäl i Göteborg och de hette inte Anders och Kalle. Pratade med en god vän som är Kommissarie i staden idag och han var ganska uppgiven. Mordstatistiken i Sverige ligger på 90-100 personer om året. Av dessa står de kriminella gängen för ungefär hälften.Vi hade alltså kunnat halvera mordstatistiken om vi fått kontroll över gängen. Dessa består till över 80% an invandrare.När nu Alliansen minskat skatteintäkterna med över 100 miljarder finns inte heller några pengar och polisen fungerar uselt. Vi tappar i alla jämförelser, skolan, konkurrenskraft osv. Det var klokt av Janne att flytta. PS. De som är mest förbaskade på det som pågår är de invandrare som sköter sig. DS.

      Radera
  9. Still waiting, Erling.....

    SvaraRadera
  10. Sverige har asylinvandringslagen om säger att peroner som kommer från asylland om Sverige utsett, har rätt att komma in i landet och söka uppehållstilltånd, om de befinner sig vid Sveriges gräns.
    Nu finns det två miljoner flyktingar från Syrien, om de kan ta sig till Sveriges gräns, skall de bli insläppta till Sverige och kan ansöka om uppehållstillstånd, som de också kommer att få därför de har asylstatus.
    Vad som är förutsättningen är att de får inte visa upp att de paserat annat land. Innan de får uppehållstillstånd blir de placerad på förläggningar i väntan på det.
    När de fått uppehållstillstånd har asylinvandraren rätt till bostad och försörjningsbidrag. Om det finns bostäder till asylanterna den frågan tycks inte ställas, utan det skapas fram genom att placera om försvarslösa människor till något gruppboende eller liknande, om de bott i lägenheter.
    När de sedan fått uppehållstillstånd har de rätt att ta hit sina anhöriga. Det kan också vara äldre och handikappade personer, som behöver omedelbar vård.
    Nu görs ingen DNA test på de anhöriga därför det anses vara kränkande, därför vet ingen vad de anhöriga är om det är grannar eller något annat.
    Det har kommit familjer till Sverige där kvinnan måste ha fött barn efter 6 månader om barnens ålder skulle stämma.
    Erlanderregeringen hade arbetskraftinvandring som det lagstiftades om, men den lagen revs upp av palmeregeringen och det blev asylinvandring istället, som det fortfarande är.

    SvaraRadera
  11. Göran, bostäder åt en mycket stor inströmning av asylsökande har staten redan en lösning på.

    Frågan utreddes i början av 1990-talet av en grupp vid Försvarsdepartementet under Eric Krönmark som ordf, Hot- och riskutredningen, Fö 1992.03.

    Lösningen är att konfiskera fritidshus och delar av fastigheter med annan ägare än staten. Ett lagförslag med ett antal paragrafer ligger berett att underställas Riksdagen, om det skulle behövas.

    Olaus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den regering som inför detta gräver sin egen grav. Invandrarfientligheten skulle nu visa sig i demonstrationer och fysiska bråk. Nog är det förberett alltid men det är ett av de dummaste förslag som någonsin skrivits. Endast vid ett nytt världskrig skulle det vara möjligt att genomföra.

      Radera
  12. Det händer så mycket tokigt i Sverige nu, varje ny dag kan man läsa om nya helt otroliga händelser, som inte gynnar oss skattebetalare. Återstår snart för oss vanliga svenskar att göra som Jan och flytta till Thailand.
    Frågan är bara om det blir några pengar kvar av pensionskapitalet som vi sparat via skattsedeln? Framtiden ser klart oviss ut tyvärr.

    SvaraRadera