lördag 4 juli 2015


Vem sa rötmånad
Kommer ihåg från Sverige alla varningssignaler vid rötmånaden.
Här är det rötmånad 12 månader per år och folk ser ut att må bra trots sådan här hantering av livsmedel.
Jag har nu bott här i drygt 10 år och aldrig varit magsjuk, peppar peppar.
Mysko...

2 kommentarer:

  1. Inte heller jag har några problem när jag är utomlands! De senaste 15 åren har jag vistats 2-4 vintermånader i Thailand - äter dagligen ute på gatan och ute på landsbygden - men aldrig - säger aldrig - några problem. Var ett år veckor ute i södra Mexikos djungler och åt daqgligen kött och fisk, som hängde i solen omgivna av flugor - ingenting hände med min mage!.

    Åren när jag spelade mycket golf i Pattaya, så mötte man ju ofta spelare med magproblem. Min stående fråga var då. " Vilken europeisk restaurang besökte du i går?".

    Det är nog så att vissa människor har blivit tilldelade plåtmagar. Det är den enda förklaring som jag har varför vissa klarar sig

    Stig


    . .

    SvaraRadera
  2. De säljer aldrig något dåligt kött på marknaderna, djuren som till stor del är grisar slaktas vid de tidiga morgontimmarna och börjar säljas omedelbart. Därför är det helt färskt kött som säljes och vanligen säljer de ut allt som de tagit in vid morgonen, men blir det kvar rest har de stora kylskåp som de förvarar köttet och säljer det nästa dag.
    Jag anser man skall inte tillreda färskt kött omedelbart som griskött, utan bör ha det i kylen eller frysen en tid. Thaiarna vill alltid tillreda köttet helt färskt nyslaktat, som de gör på sina partyn och de har många av, men jag kan inte med kött som är tillredd helt färskt. Köttet i Thailand som köpes på marknaden är inte mörat kött, för att möra kött behövs kylrum där det hänges men då skulle köttet betinga ett helt annat pris.
    Man kan själv vacummöra kött är en mycket enkel procedur.
    Köper man köttfärs som de maler från egna utvalda bitar får men en mycket fin köttfärs.
    Jag själv låter mala från oxsteken eller filen från grisen, som sedan blir pannbiffar, köttbullar,och liknande.
    De har samma pris på de här marknaderna på landsbygden oavsett vilken del av köttet man köper, det är samma pris på fläsk filen som benbitar, vilket måste ses som mycket underligt.
    De brukar rekommendera på marknaden fläsk filen och säger det är bästa biten, men thairna gillar benbitar att gnaga på, vad jag kan förstå.
    Den damen vi brukar handla av på marknaden säljer 20 grisar per dag och det finns massor av andra köttförsäljare. De säljer allt från grisen det enda som slängs är ullen som bränns med blåslampa och innehållet i tarmarna. Grishuvudet anses som en delikatess bland thaiarna.
    Själv anser jag grislevern tillredd på bra sätt är en delikatess.
    De skär huden i småbitar, friterar och säljes som godis. Tillredda tvättade magar och tarmar anses av thaiarna som delikatesser, de wookar det mesta i stora pannor.

    SvaraRadera