Sägs att det är nyttigt
Jag är ingen vindrickare och har aldrig varit.
Beroende på att jag inte tyckt det smakat gott - antagligen för att jag druckit fel sorts vin.
Så här frestande såg det ut i en restaurang jag besökte.
Jag känner mer och mer att det är dags att göra ett seriöst test någon dag.
Tips någon?
Förutom rött och vitt (ros'e är röda druvor som ligger en kort tid i vinet) såär druvsort, jordmån(växtplats) samt väder avgörande för vinet.
SvaraRaderaSom nybörjare kan man pröva mjuka viner både röda och vita.
Söta viner skall vara "kalla"
Ett rött bubbel som är lättdrucket är italienska Lambruska (om det finns i Thailand)
Somchai
Druvan och landet är viktigt. Cabernet Savignon (druvan) och odlat i Australien eller Chile. Man får vad man betalar för så lägg på lite i pris.
SvaraRaderaFör rött rekomenderas att börja med något åt det söta hållet (Merlot) och jobba sig mot det torra (Cabernet Sauvignon), kanske en Shiraz där imellan. Smaklig spis.
SvaraRaderaTompa
Tack för tips.
SvaraRaderaProblemet är det begränsade utbudet här i hålan jag bebor.
Kanske jag skall inventera lagret i butiken och skriva upp namnen och lägga ut här?
Det behövs nog inte Jan. Se om du hittar en Merlot ( namnet på druvan), gärna ifrån Australien. En sådan kan du nog hitta.
SvaraRaderaFint Fredags vin :-)
Tompa