söndag 8 januari 2012



Tragedi i grannby - två döda varav en svensk
Polisen i närbelägna Thatom ringde och frågade om jag hade möjlighet att åka till en grannby där en svensk man dött.
På platsen träffade jag bland andra den avlidnes pappa och han berättade.
Han och hans son hade rest till Thailand medförande stoftet efter sonens hustru som hade dött tidigare i Sverige efter sjukdom.
De hade rest hit till Thailand för att återbörda stoftet till templet i hennes hemby.
När detta var avklarat vistades de vid sitt husbygge i byn och vid ett tillfälle hade en hund fastnat i ett stängsel.
Svensken och en thaiman skulle försöka rädda hunden och thaimannen fick ström och blev medvetslös eller dog, jag vet inte vilket i det läget.
Den svenske mannen insåg tydligen inte allvaret med stängslet utan rusade fram för att hjälpa thaimannen och fick då en dödlig elchock och avled.
Thaimannen förklarades även han död.
Den svenske mannen och hans thaifru hade två barn tillsammans.
Och hur kunder det gå så här olyckligt?
På sedvanligt sätt hade de anslutit en kabel till en elstolpe vid vägen. Kabeln hade dragits till baksidan av huset via ett stängsel där arbetet pågick. Någonstans var elkabeln trasig och stängslet blev strömförande och ett sprinklersystem som försåg gräsmattan med vatten gjorde katastrofen till ett faktum.
Den döde svensken är Erik Anders Björn från Växjö.


4 kommentarer:

  1. Har du monterat in jordfelsbrytare i ditt elsystem i huset?
    En billig livförsäkring.
    Tragiskt öde.

    Roger

    SvaraRadera
  2. Elsäkerhet och Thailändare går inte ihop. Det kan bero på att Thailändare tror på ödet. Jag dök en gång utanför Phi-Phi-öarna, ville se valhaj. Den thailänske dykaren och jag var inte överens om uppstigningstider osv. Dykarsjuka var inget han brydde sig om utan ansåg att det var ödet som avgjorde. Det blev att dyka enligt mina anvisningar och han blev så sur att han ville ha extra betalt. Det fick han inte. Vid kontakt med myndigheterna för att påtala faran gick det lika illa. Inget gensvar alls.

    SvaraRadera
  3. Erling, Dök du med en seriös dykfirma? Jag funderar på att ta dykcert men om det är så som du beskriver låter det ju inte så lockande... Oftast är det ju dock faranger som är dykinstruktörer...

    SvaraRadera
  4. Usch vilken tragisk händelse.

    SvaraRadera