söndag 24 augusti 2014


Tyvärr, det gick inte
9 juni plåtade jag den här optimistiska damen som byggt och öppnat ett nytt matställe inne i stan.
Nu i dagarna har de fraktat bort inredningen och bommat igen lokalen.
De måste prova och satsa på något nytt som inte finns - matställen finns i princip i varje kvarter.

1 kommentar:

  1. Att driva ett matställe i Thailand är inte så enkelt som kanske många tror, därför det är en mördande konkurrens.
    Den som inte kan få till förstklassig mat i Thailand överlever inte, de blir helt enkelt utkonkurrerade.
    Det är också orsaken att de här små matställen som thai driver har mycket bra mat, om det inte var på det viset blev de utkonkurrerade.
    Det som många thaiare gillar är nudelsoppa och att få till bra smak på den är inte så enkelt, om de har bra smak åtekommer thaiarna hela tiden de tar vanligen 35 Baht för en skål sådan soppa, jag själv är förtjust i den, är också lätt mat, men smaken kan variera och har man ett bra ställe går man dit hela tiden.
    I byn där jag håller till öppnade en tjej en resturang jag tänkte att jag får kolla upp hennes nudelsoppa, men det var faktiskt mycket hög klass på den, som jag blev förvånad över.
    Men då visade sig att hon tillsammans med sin man hade drivit en resturang i Chantaburi där hon hade lagat maten de skulle ha omsatt ibland 40.000 Baht om dagen. Men hennes man hittade någon ny dam som gjorde hon blev utsparkad och kom till sin hemby och öppnade den här resturangen, som tycks fungera bra för henne , hon har ockå mycket take away. Jag hoppas hon överlever därför jag går dit nästan varje dag med mitt sällskap hunden.

    SvaraRadera