torsdag 2 maj 2019


Nöjda Frukt-Bossen
Nu är det säsong för favoriternas favorit nämligen Rambutan.
Läckerheten säljs "överallt" här i Rattanaburi och på alla andra platser i Thailand.
Tjejen som jobbar med Pan tog den här bilden precis när de packat upp igår.
1 000 kg och allt såldes...

2 kommentarer:

  1. Hej Jan,
    Mums, som jag skrivit tidigare på din blogg är denna frukt en av de frukter som är bland de absolut godast jag ätit i Thailand. Inmundigar ansenliga mängder av denna frukt varje dag då jag är i Thailand. Haft tur och alltid fått tag i oavsett när på året jag varit där.
    När jag bodde i Afrika så hade jag ett mullbärsträd, (även mango och papaya), med underbara bär, på tomten. Helt i klass med, om inte godare än Rambutan. Svårt att jämföra kanske, det ena ett bär och det andra en frukt. Finns mullbärsträd i Thailand? Kan inte minnas att jag sett något.
    Vad kostar 1 kilo Rambutan där du bor?
    Hälsningar från Ulf i Stockholm, idag blandat väder, i morse och på f.m. regn och +7C, nu på e.m. växlande molnighet med några små solglittrande. Dock har det varnats för snö framåt sena eftermiddagen/kvällen.
    Min kusin på Frösön har idag rapporterat att det där har har kommit ca 1 dm snö som fortfarande ligger kvar efter en hel dag. Läste för övrigt att Ragunda kommun inte längre har råd att driva den thailändska paveljongen i Utanede (min födelseort) . De ska nu inleda förhandlingar med den thailändska ambassaden om ekonomiskt stöd, om inte kommunen får pengar kommer denna sommar vara den sista som paveljongen är öppen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulf
      35 THB/kg.
      Jag vill alltid ha dem kylskåpskalla.

      Radera