måndag 26 januari 2015

För övrigt
...undrar har jag hur EU-parlamentarikern och KD-mannen Adaktusson tänker?
Han menar att hoten från IS måste tas på allvar och därför borde Sverige utreda möjligheten att dra in pass och återkalla medborgarskap för terrormisstänkta.
Är inte detta åter en idé som inte fungerar i verkligheten?
Hur svårt är det i dagens läge att skaffa ett falskt pass och en annan identitet?
Vad jag förstått är det en "baggis".
Så kom med något annat Adaktusson...

...följer jag med smått intresse efterdyningarna när det svenska hoppet Gustafsson blev förnedrad i ringen.
Ser att svenskens tränaren Andreas Michael svara på kritiken som kom som ett brev på posten.
- Johnson hade tur, dristar han sig att utbrista.
TUR!?!?!?
Nejdu "Alex" du var minst 2-3 nummer för liten för att möta den där gossen.

17 kommentarer:

  1. Jag gillar på nått sätt (fast ändå inte) att dom Svenska politikerna står inför problem dom inte kan lösa, nån gång måste ju nån av pappskallarna ändå fundera på vad det är dom gjort / gör mot Sverige.
    Läste också att FN riktar hård kritik mot Sverige som dessutom ska höras av FN's råd för mänskliga rättigheter ! ???
    Om inte röda mattan och silverfat duger som flyktingpolitik hur vill Ban Ki-moon att vi ska göra då ???
    Sen så undrar jag om inte han har lite allvarligare problem att lösa än några hatbrott som skett i Sverige ???????

    SvaraRadera
  2. Jan,

    visst, identitetsbyte har alltid kunnat göras. Men nu har vi haft biometriska pass sedan 1 okt 2005, där innehavarens passbild och födelsedatum lagras i ett chips.
    Från 14 nov 2013 måste alla som ansöker om Schengenvisum lämna biometriska uppgifter med fingeravtryck av 10 fingrar och ett foto.

    Poängen är, att det blir allt mer besvärligt att klara sig från att fastna i någon kontroll. Särskilt om man begått något brott, och myndigheterna på allvar söker identifiera vederbörande.
    Risken att bli av med pass och medborgarskap kommer nog inte att ignoreras.
    Fungerar det inte tillräckligt avhållande, finns möjligheten att dessutom överväga att ta DNA på de som sparkas ut ur riket.

    Den nye inrikesministern, Anders Ygeman, verkar snabbt lära sig jobbet. Han har redan börjat rota i passfrågan enligt senaste lördagsintervjun.

    Olaus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra, hoppas det fungerar i verkligheten.

      Radera
    2. Undrar om jag fattat helt fel från min del av världen.
      Men kommer inte mängder av människor till Sverige som helt saknar ID-handlingar?

      Radera
    3. Nio av tio som söker asyl i Sverige saknar en godkänd id-handling, visar ny statistik från Migrationsverket.

      Radera
  3. Nä, nu håller jag inte alls med dig Jan.
    Det du säger jämställer jag med att vi bör slopa hastighetsbegränsningarna på de svenska vägarna för det finns ju alltid folk som kör för fort.

    SvaraRadera
  4. Ha ha ha :-) ha ha, skön stil, man e golvad 2 min. in i 1:a ronden, "2 min.", klart man ska säga att den andra bara hade tur :-):-):-):-)

    SvaraRadera
  5. Ha Ha, hade det varit tvärsom, hade det väl varit skicklighet, lägg ner den skit (sporten?)

    SvaraRadera
  6. "Men kommer inte mängder av människor till Sverige som helt saknar ID-handlingar?"

    Adaktusson är nog inte ute efter de nyanlända från flykt och umbäranden. Han avser nog andra- och tredjegenerationens invandrare som radikaliserats av arbetslöshet och religiös påverkan.
    För dem bör rimligtvis risken att bli av med medborgarskap upplevas som avhållande från att söka sig till jihadistförband.

    Olaus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inga flyktingar de som kommer till Sverige utan asylinvandrare, de kan komma till Sverige från de länder som är utsett till asylland.
      De som nu flyr från exempelvis Syrien på grund av terroristverksamheten i landet är till större delen kvinnor och barn samt äldre personer. När de kommer till flyktinglägren är de flyktingar och blir registrerade som sådana och får tak över huvudet mat, sjukvård, skola för barnen m.m. Det är FN som finansierar alltsammans, även de som går till grannländerna de får bidrag från FN, men det fordras att de blivit registrerade.
      Om de lämnar själva lägren är de inga flyktingar längre, som borde vara självklart.
      Länder tar emot kvotflyktingar däribland Sverige ca 1800 personer och de är flyktingar, som tas ut från lägren av FN.
      Sverige tar inte in de här asylinvandrarna därför det finns behov av arbetskraft, några sådana jobb finns inte i Sverige, de har oftast ingen utbildning som gör att det finns inget behov av sådan arbetskraft, utan det som gäller är att de blir bidragsberoende.
      Sverige kommer aldrig att börja ta bort medborgarskap för personer som fått det en gång, sådant kan glömmas.
      Regeringen har lovat att de som åker och värvar sig i ISIS som är en ren terroristorganisation om de kommer tillbaka kommer de att få jobb och läkarvård om så erfordras, sannolikt bostad också.

      Radera
  7. I Sverige är det mycket lätt att få ut nytt pass det finns de som fått 10 nya pass, maturligtvis säljs de här passen. Om de skall använda de här passen kan de ta sig till Sverige går säkert bra så länge de inte går igenom någon datoriserad passkontroll och det finns vägar att ta sig igenom utan passkontroll.
    Därför den som tar ut ett nytt pass skall de gamla avföras och blir ogiltigt och personen kommer att fastna i en datoriserad passkontroll.
    Här i Thailand hände det att det var några Afghaner som skulle till Sverige och använde Thailand som transit för senare flygning till Sverige. När de gick genom passkontrollen fastna de med ogiltiga pass och det blev monkeyhouse på direkten. Sannolikt kom de med pass som personer tagit ut nya pass och sålt de gamla som hamnade hos de här Afghanerna.
    Sedan finns möjligheten att en person i Sverige lånar ut sitt pass till en person som planerar åka till Sverige och då kommer den personen genom passkontroller utan problem.
    Om Sverige hade krav att personer måste ha pass för att komma in i landet skulle missbruket mycket lätt kunna stoppas, men nu finns inga krav på några ID handlingar överhuvudtaget.
    Svenska myndigheter ställer inga krav vad personen har för bakgrund, utan det enda är att personen skall i framtiden ge socialdemokraterna sin röst.

    SvaraRadera
  8. Vad jag inte hajar är tex. flyktingar som först kommer till Italien och som senare tar sig genom Europa och upp till Sverige, det finns ju inte en schans att ta sig genom alla länder dom måste passera för att komma till Sverige utan id-handlingar !
    Alltså slängs passen precis innan ankomsten till Svedala !

    SvaraRadera
  9. Enligt Rikskriminalpolisen är det 170.000 illegala svenska pass i omlopp. De här passen köps upp för ca 8-10.000 kronor och säljs till användaren för 80-100.000 kronor.
    Om alla som kommer in i landet måste ha giltigt pass hade alla med de här illegala passen fastnat när de går igenom en datoriserat passkontroll.
    Nu behövs inget pass för att komma in i Sverige utan de säger att de skall söka asyl och de kommer in i landet.
    Om myndigheterna hade haft för avsikt att stoppa den här okontrollerade asylinvandringen hade det varit mycket lätt att göra det, med passkontroll.

    SvaraRadera
  10. Ja det är för jävligt, men när jag behöver folk härifrån Thailand på arb. visum till Sverige, då, då är det en jävla massa uppgifter dom ska ha på Mig. verket (för övrigt Sveriges värsta verk), det är kollektivavtal, garantilöner m.m. som gäller om man ska ha en schans till att få arb. visum.
    Sen är dörrarna vid öppna för resten ??? Irriterande JA !
    Tänk nån anhörig invandrare som kommer till Sverige i 60 års. åldern.
    Först blir det 3 år SFI, då är man 63 år, sen ska det sökas jobb i två år, då är man 65 och har rätt till pension fast man inte dragit in 1 spänn till staten ! ??
    Då får det kosta, skilt samma, men om inte nån som är och jobbar i Sverige 3 mån. / året då är det allvarligt. ???
    Undrar var alla ensamstående som jobbar på timmar i tex. hemtjänsten, undrar var deras garantilöner är ?

    SvaraRadera
  11. Det som myndigheterna sysslar med är röstimport de räknar med att de här asylinvandrarna kommer att rösta på socialdemokraterna, det finns ingen som har behov av de här människorna, som det är massimport av. Det är lågutbildade muslimer där många är också analfabeter därför kommer de att bli bidragsberoende, samma som anhörighetsinvandringen som sannolikt är helt bidragsberoende därför kommer de att rösta socialdemokratiskt.
    När imamerna säger att de skall rösta socialdemokratiskt gör det de också, därför byggs det moskeer i rasande fart.
    När man ser på det senaste riksdagsvalet kan man inse att där det finns mycket asylinvandrare är det också mycket höga siffror för socialdemokraterna kan vara upp till 70 % av väjarna.
    Däremot har SD mycket låga siffror i sådana områden.
    Politikerna eller partistrategerna känner till det här och utnyttjar det för att behålla den politiska makten, att det kommer att drabba välfärden kriminaliteten och annat i landet bryr de sig inte om, de ser om sitt eget och makten hägrar och har en stor drivkraft
    Thailändskor och andra som kan försörja sig är inte myndigheterna intresserade av, därför de får sannolikt inga socialdemokratiska röster från dem, de följer oftast mannen om de är röstberättigad och mannen röstar oftast på annat parti än socialdemokraterna som myndigheterna känner till.
    Svenskarna har blivit indoktrinerade att de som kommer in i landet är flyktingar som är "bull shit", sedan har de försökt stämpla SD som rasistiskt, nazistiskt och faschistiskt, som också är en lögn och idoktrinering.
    Det finns inga rasister i Sverige bortsedd från de importerade och några nazister finns inte , det finns också en lag att all rasism och nazism är förbjuden. .

    SvaraRadera
  12. Ja och nu är det på förslag att lagstifta mot islamofobi, hur är det med homofobi kommer det också att kriminaliseras ?
    Orm-fobi, hissfobi m.fl. ???
    Ähh du vet att jag har hissfobi och väljer trapporna, icke ! Böter, och så böter till brottsofferhjouren och 4 mån. fotboja på det, ähh vadårå torskade ju på hissfobi !

    SvaraRadera
  13. Det verkar som att nått är på G i Sverige ? Hägglund komm för nån dag sedan med några förslag ang. flyktingpolitiken, inte vidare populära idéer bland dom andra landsförädarna, idag avgick Hägglund som partiledare !
    Tror 100 % att vi får se fler politiker som inte vill stå för vad dom gjort och väljer att avgå !
    Nu fattas det bara att det kommer nån punchig subba som efterträder Hägglund.
    Det går bra nu !

    SvaraRadera