lördag 20 september 2014


Sicken höjdare! 
Blev av Olle bjuden på supermacka, Västerbottenost och ett bröd som tydligen heter Lingon Grova - hittransporterat från Avesta.

5 kommentarer:

  1. Vad har hänt med J Luthmans rågbrödsbageri, har det TIME OUT eller vad ?

    SvaraRadera
  2. Nej för tusan, bakar ett par gånger i veckan.
    Fungerar ganska bra nu.

    SvaraRadera
  3. Mats-Erik i Glada Hudik21 september 2014 kl. 00:02

    Min frukost består varje morgon av Lingongrova med ost å skinka till kaffet. Åker nog till Jul i år, då kan jag ta med mer åt dig. Åsså lovar jag att fixa okrossat Vikarbröd :)

    SvaraRadera
  4. Jag rekommenderar dig att skaffa en frys, om så är fallet behöver du baka kanske en gång i månaden.
    Bakar man bröd på mjölk går det bra att frysa ned det, blir ingen större smakförändring, kan naturligtvis inte jämföras med nygräddad bröd.
    Vid matlagning sparar en frys oerhört mycket jobb, och även pengar, som de inte förstår i Thailand de tror att alla råvaror skall vara färska som tillredes och att en frys förbrukar mycket el.
    En frys förbrukar mycket lite el om den är fullpackad och man inte öppnar locket stup i kvarten.
    För min egen del blir det inte mycket matlagning när jag finns här i byn, därför en mycket trevlig och kunnig tjej vad gäller matlagning driver en resturang här i byn och jag tar det som ett "brake" att gå dit med hunden och förtära middagen.
    Tidigare var hon gift med en thai man och de drev en resturang i Chantaburi och hade dagskassor på 30-40.000 Baht och hon var chefkocken där. Den här thaimannen hade visst hittat något yngre som gjorde att de separerade och hon kom till sin hemby och öppnade resturang här. Jag hoppas att hon har kunder att hon överlever, därför hennes mat är bra och håller väldigt rent och prydligt i resturangen ett nöje att gå dit. Sedan är det mycket låga priser här på landet att gå ut och äta, att tillreda själv eller gå ut och äta är ingen större skillnad ekonomiskt sett.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter även ute nästan varje dag, 30-70 baht kostar det.

      Radera