söndag 31 augusti 2014


Luthmans bageri
Det börjar fungera ganska bra att baka frukostbröd numera.
Men jag tycket degen jäser aningen dåligt - trots sammanlagt en timme.
Mjölken för kall när jag rör i jästen?
Dålig jäst här i Thailand - behövs kanske mera än recept?
Gör ett ryck nu och skriv en kommentar om någon har en teori.

2 kommentarer:

  1. 2 dl vetemjöl 1 matsked/påse jäst blanda det i 2 dl varmt vatten ca 45 gr låt stå ett par timmar då får du levande jäst

    SvaraRadera
  2. När vi bakade bröd värmdes jästen med mjölken till 55 grader, värmer man inte upp jästen med mjölken blir det misslyckad. Vi satte till sirap som sötningsmedel det ger också en mörkare färg av bördet.
    Att baka bröd på vetemjöl är enkelt, det blir svårare med rågmjöl.

    SvaraRadera