torsdag 1 maj 2014

För övrigt
...känner jag mig VÄLDIGT gammal och off ibland.
Som t ex när jag ser rubriken i Aftonblaskan att Joel Kinnaman och Olivia Munn gjort slut.
Vilket då tydligen skall betraktas som en stor och spännande nyhet.
Och jag undrar från min horisont - vilka tusan är det?

...tänkte jag rivstarta och få fart på kommentarerna på direkten.Kalle Olsson, ung påläggskalv inom Socialdemokraterna i Jämtland skriver följande:
"Aktuellt berättar om Migrationsverkets arbete med att utse kvotflyktingar. Berättelserna från flyktingarna är värsta tänkbara, död, flykt, massvåldtäkter. Detta är människorna som SD vill stoppa från att komma till Sverige. Så inhelvete dumt."

Så kan det vara, men nu har ni fått dödandet och massvåldtäkterna till Sverige i stället, ser jag i bladet.
(Blankröstaren Jan, alltså inte SD.)

14 kommentarer:

  1. Så tänker inte jag. Det enda jag tänker är "vem bryr sig".

    SvaraRadera
  2. Naiva politiker anser, att svenskar har medborgerliga skyldigheter att betala skatt.
    Men alla jordens människor har mänskliga rättigheter till dessa skattemedel.

    Svennson i allmänhet bryr sig inte. Han sköter sitt och litar till att politikern hushållar förnuftigt.

    Men det är sannolikt stora pengar som läggs ner på migrationen. Jan Tullberg, docent vid Handelshögskolan påstår 250 miljarder kr per år, 7 % av BNP. (Försvaret kostar 1,2 % av BNP)
    Källa:
    http://www.lasningen.se/wp-content/uploads/2014/04/Lasningen-Tullberg.pdf

    Just nu efter alla skattesänkningar är det lugnt. Men en ekonomisk kris kommer snart till Sverige.
    Dagens larm här:
    http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/par-boman-spar-en-small-for-foretagsobligationer_3514484.svd

    Så Jan, vid en kris med höga räntor kommer opinionen att svänga snabbt.
    Då kommer en yrvaken Svensson att utkräva ansvar.

    Olaus

    SvaraRadera
  3. ÄNTLIGEN är du tillbaks med bloggen, härliga bilder och kommentarer! Har själv bott i Haninge, Stockholm men det blev då många "svenskar" där, så flyttade till Tulka, Hallstavik pga. dotterns skolgång.
    Mvh Jörgen, Metropolen Tulka

    SvaraRadera
  4. Märker ord: "Massvåldtäkter" är inte samma sak som "gruppvåldtäkter". Mig veterligt har det inte rapporterats någon massvåldtäkt i Sverige. Däremot är det vanligt i krig, särskilt i Kongo, och drabbar då kvinnor, barn och män, dussinvis eller hundratals individer vid samma tillfälle. Det är en militär (olaglig) teknik för att bryta ner hela byar och därmed förhindra att invånarna organiserar stöd åt en sida i konflikten.

    Gruppvåldtäkt förekommer i Sverige och definitionen är att det är två eller fler förövare. Man kan av din formulering Jan uppfatta att du menar att det är flyktingar som står bakom gruppvåldtäkter i Sverige. Då föreslår jag att du läser lite statistik och fallbeskrivningar, exempelvis från BRÅ. Där kan man till exempel se att 60 procent utförts av svenskar, 30 procent av invandrare och 10 procent av utlänningar - och att i siffran invandrare ingår drygt hälften nordiska medborgare. Gemensamt är att förövarna är män, ofta kriminellt belastade och ofta låg social status. Våldtäkter är ett mansproblem, inte ett flyktingproblem. Häpp.

    Och medan jag nu ändå är obekväm. Skulle det inte göra mer nytta om du läste på lite mer och valde "det minst dåliga alternativet" enligt din åsikt än att rösta blankt? Vad tillför en blankröst, egentligen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej ! Kajo.

      Hade varit bra om givit någon källhänvisning till dina uppgifter.

      http://affes.wordpress.com/2012/08/05/invandrarna-och-brotten-5-valdtakt/

      Mvh Gustaf

      Radera
    2. Kajo
      Som du lätt kan räkna ut är en blank röst en markering då man inte känner sig "hemma" i något parti.
      Du uppmanar mig att läsa på vilket är ett råd som jag inte tänker följa,
      Jag anser mig ha tillräckliga kunskaper för mitt ställningstagande.

      Radera
    3. Kajo
      Du har gått på vänsterjournalisternas skriverier. Besök ett fängelse eller sätt dig i tingsrätten en dag så ser du verkligheten, dvs vilka som står för flest våldsbrott.

      Radera
    4. Kan kanske vara av intresse om Kajo - hon är journalist.

      Radera
  5. Den gode politikern skulle givetvis ha rätt om antalet ömmande offerfall var åtminstone någorlunda begränsat. Men Sverige är ett ganska litet land, med en befolkning mindre än Bangkoks och att ta hit alla det är synd om är helt enkelt inte möjligt, hela världen kan inte vara "oanlända svenskar" för det räcker inte landet till för...

    F.Ö. var det förbaskat trevligt att Du bestämt Dig för att fortsätta, jag skulle saknat bloggen mycket!

    Åke Bursell



    SvaraRadera
  6. Kajo åberopar en 14 år gammal specialundersökning som BRÅ gjorde på datamaterial från perioden 1991-1999. Då var det fortfarande viss kontroll på invandringen.
    Den speglar knappast de förhållanden som råder i dag.

    År 1990 var t ex antalet utanförskapsområden i Sverige endast tre. 2004 fanns 157 st med 503 000 invånare.
    Efter 2004 finns ingen uppföljning. Det skulle gynna sd. Därför får ingenting komma ut.
    Inte heller kommer vi att få se någon fler rapport om gruppvåldtäkter från BRÅ.
    Olaus

    SvaraRadera
  7. 1975 var det ca 400 våldtäkter i Sverige årligen. Den senaste uppgiften från BRÅ är från 2010 och då var det 5,960 det året, anmälda grova våldtäkter. Efter 2010 blev statistiken for obekväm och numera ger inte BRÅ ut någon statistik. Det är endast Leshoto i sodra Afrika som har hogre statistik än Sverige, därfor kan sägas Sverige är världsledande vad gäller våldtäkter.
    Sedan finns det ett stort mörkertal med våldtäkter, den rätta siffran skall vara 15-16,000 enligt vissa bedömare.
    Anmälda brott enligt BRÅ
    År 2000 År 2010
    Mord 175 329 + 88%
    Misshandel 58,846 87,854 + 49%
    Våldtäkt grov 2,024 5,960 + 194%
    Narkotika brott 37,423 87,890 + 171%
    Den ökade brottsligheten är asylinvandringen som är orsaken, eftersom den är helt okontrollerat ,det kommer in mördare, tjuvar, våldtäktsmän, terrorister,eftersom kontrollen är obefintlig, därför alla personer från ett asylland som finns vid Sveriges gräns har rätt att komma in i landet och söka uppehållstillstånd.
    Det har ingenting med den kontrollerade invandringen att göra där personen söker från svensk ambassad i sitt hemland. Sverige hade stor invandring under Erlander regeringen men det var en kontriollerad invandring, där brottsligheten bland de invandrarna var mycket låg.
    Orsaken till eländet i Sverige är asylinvandringen, som borde stoppas och endast en kontrollerad invandring borde finnas, anhörighetsinvandringen borde också stoppas, det är till stor del asylinvandrare som tar in åldringar och sjuka personer som de sedan vårdar mot lön, är endast en stor kostnad för samhället.

    SvaraRadera
  8. Den ökade brottsligheten är asylinvandringen som är orsaken, eftersom den är helt okontrollerat ,det kommer in mördare, tjuvar, våldtäktsmän, terrorister,eftersom kontrollen är obefintlig, därför alla personer från ett asylland som finns vid Sveriges gräns har rätt att komma in i landet och söka uppehållstillstånd.
    Det har ingenting med den kontrollerade invandringen att göra där personen söker från svensk ambassad i sitt hemland. Sverige hade stor invandring under Erlander regeringen men det var en kontriollerad invandring, där brottsligheten bland de invandrarna var mycket låg.
    Orsaken till eländet i Sverige är asylinvandringen, som borde stoppas och endast en kontrollerad invandring borde finnas, anhörighetsinvandringen borde också stoppas, det är till stor del asylinvandrare som tar in åldringar och sjuka personer som de sedan vårdar mot lön, är endast en stor kostnad för samhället.

    Göran jag undrar vad du har för belägg för ovanstående text?

    SvaraRadera
  9. "Enligt flyktingstödjaren Merit Wager"...
    Anonym kommentar som börjar så här är borttagen.

    SvaraRadera
  10. Den här asyl och anhrighetsinvandringen kostar stora pengar och måste finansieras på något sätt.
    Enligt serios bedomning kostar den 170 miljarder per år men det finns uppgift om 250 miljarder per år.
    1. En mojlighet är att skära ned välfärden i landet genom hojd pensionsålder, sänkta pensioner, forsämrad skola, sjukvård, åldringsvård och forsämrade bidrag.
    2. Skattehojningar som kommer att medfora sänkt levnasstandard for alla.
    3. Att låna upp pengar och det blir kommuner som måste låna upp pengar for att täcka kostnaderna for asyl och anhorighetsinvandringen, nu sker det idag stora upplåningar av kommunerna,
    Om Sveriges ekonomi kommer i obalans finns risk att valutan forsvagas och med det kommer inflation och räntehojningar.
    De här asyl och anhorighetsinvandrarna från tredje världen, med många gånger obefintlig utbildning och kan nånga gånger inte läsa eller skriva på sitt eget språk, de har ingen mojlighet att få jobb på den oppna arbetsmarknaden.
    Den här asyl och anhorighetsinvandringen anser jag är avsikten att få socialistroster från de bidragsberoende personerna som de flesta kommer att bli.
    Om inte så var fallet borde det vara kontrollerad invandring från de utomeuropeiska länderna som kan integrera sig lätt in i det svenska samhället och har bra grundutbildning, exempelvis från länder som Indien, Kina, Filippinerna, Vietnam och Thailand.
    Man kan inte beskylla personerna som får mojligheten att komma till Sverige och får bostad och livstidsforsorjning, många gånger är det också stora familjer, utan det är svenska politiker som lockar hit dem for att få kommande socialistroster.

    SvaraRadera