onsdag 23 juni 2010
Ingen mera korv för Mon
Ha ha, i dag skulle ni sett när Mon var nära att få upp frukosten.
Gustafskorven jag fick av Lasse i går uppskattades även av sambon som smakade en bit - liten sådan vill jag tillägga. Jag är rädd om den här korven.
I dag när jag gjorde i ordning frukost ville hon ha en bit igen - vilket hon fick - fortfarande liten bit.
När hon ätit halva frågade hon om det var från gris?
- No horse, meddelade jag.
Vilket hon inte begrep så jag gnäggade och visade en hästbild i datorn.
Nu får jag ha korven för mig själv!
Jag tror att de flesta boende i Dalarna känner till Gustafskorv, men för andra som inte vet klipper jag några rader från förpackningen:
Redan vid 1900-talets början smakade folk i Tunabygden på de första rökta Gustafskorvarna.
Det unika receptet är detsamma än idag och fortfarande sker rökningen i vedeldade rökar.
Där ligger bl a hemligheten med Gustafskorvens så speciella och karaktäristiska röksmak och konsistens.
Jajamensan, så är det. Kötthalten är 80 procent så det är en bra produkt.
Har ni inte provat - så gör det...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
När kusarna på Rommetravet gjort sitt så blir dom Gustafskorv. :-)
SvaraRaderaJust det, gamla travare blir bra körv. :-)
SvaraRaderaJag lyckas inte komma in och se bilderna när jag klickar på "Nong Nooch Tropical Garden" i leften ända ner till "Burupa Bike week 2010". Får endast upp "Webbsidan kan inte hittas". Är det bara jag som har problemet?
SvaraRaderaNej Johan, alla har problem inkl jag.
SvaraRaderaJobbar på det.
Inte fan kan man väl äta hästar ?
SvaraRaderaPrecis, tycker inte Mon heller.
SvaraRaderaMen man kan äta grisar?