lördag 24 september 2016

Alternativ till karrén och korven
Nästa säsong när grilloset lägrar sig över sommarsverige kanske ni skall variera utbudet på grillen.
Infånga ett stycke orm på cirka två meter, det bör vara lite längd på reptilen så det blir skapliga grillbitar.
I Thailand bör det inte vara jättesvårt att hitta ett användbart exemplar, men satsa på sorter som inte är giftiga - mitt förslag.
I Thailand finns cirka 150 olika ormsorter, varav cirka 40 är giftiga.
Grillmästarna som befinner sig i Gamla Sviden torde få en del bekymmer att hitta råvaran i skapligt format - men ni får leta.
Här nedan följer nu en grundkurs hur ni skall tillvara maten.


Helst ett exemplar i det här formatet


.

 ...första åtgärden blir att "fjälla" delikatessen och här är det fritt fram att improvisera med verktygen. 
I vårt demonstrationsexemplar användes en sked - vilket gick sådär.




 ...efter det att ni sprättat upp ormen tar ni ur "grejerna" som finns därinne, som man gör med en fisk alltså. 
Här käkar folk upp dessa godsaker, men jag föreslår att ni avstår.




...kapa upp reptilen i lagoma portionsbitar, cirka en dm per person bör vara lagom.




...jaha så var det klart, krydda efter tycke och smak och sedan på grillen med hela härligheten - smaklig måltid, hälsar jag.

2 kommentarer: