måndag 29 juni 2015


Stranden i Jomtien rustas upp - för 270 milj
En ansiktslyftningen av Jomtiens strand för 270 miljoner baht har nu påbörjats, och tjänstemän lovar att stranden kommer se mycket bättre ut om två år.
Träd såväl som trottoarer rivs nu vid det 40,000 kvadratmeter stora området mellan Dongtans polisbås och Chaiyapruek Road. Arbetet genomförs av Nong Nooch Land and Garden Design Co – en gren av prisbelönta Najomtien Garden and Elephant Park.
Projektet planeras bli klart i mars 2017 och innefattar bland annat tränings- och lekplatser, ett område för allmänheten att slappna av på, en volleybollplan, en gångväg samt en utsiktsplats. Även parkeringsplatser, toaletter och en mindre polisstation kommer byggas./MPR Nyheter.

1 kommentar:

  1. När jag senast var nere vid Jomtien hade de påbörjat den här ombyggnaden av strandpromenaden.
    De hade 4-5 grävmaskiner och även andra maskiner verksamma, som gjorde att de såg ut att gå med en väldig fart ombyggnaden.
    Planen är visst att det skall bli en boulevard en lång sträcka av stranden, fram till den nästa polisboxen vid Chaiyapruek road, den här polisboxen på Jomtien vid 7-11 påstås skall vara ett svartbygge, men den tycks få stå kvar där den är.
    De skall visst bygga det i etapper när turistsäsongen börjar skall en etapp vara klar och sedan påbörjas nästa etapp vid lågsäsongen.
    Det är helt klart nödvändigt att göra något åt stranden alla palmträd är borttagna och det fanns en risk med dem därför det fanns cocosnötter högt upp och ibland kom det nedsinglande en sådan nöt, de tog bort nötter med en kranbil, men de var inte säkra palmerna från nedfallande nötter.
    Stranduthyrarna har haft stor problem när regnet kommit har det dragit ned sanden till vattnet och ibland har ledningsstolpar och träd blivit underminerade.
    Jag skulle tro att de löser det här problemet med stora dagvattenbrunnar som gör att regnvattnet från gatan och boulevarden åker ned i brunnarna och sanden blir kvar.
    Ett stort problem kommer att bli parkeringen för bilarna som brukar stå på härsan och tvären efter stranden, det lämpligaste vore att öppna någon bilparkering mot avgift och bevakning, vid helgerna är det massor med bilar från Bangkok hela stranden och det är hela året.

    SvaraRadera