måndag 29 juni 2015


Besök vid kiosken i går kväll
Den här killen och 7-8 kompisar till honom brakade in på parkeringen vid kiosken.
De kom från Buriram där de varit på cross-tävling i helgen och var nu på väg hem.
Trevliga, glada och hungriga grabbar hela gänget.

7 kommentarer:

  1. Här är en yngre man som besöker grannen och han hade inköpt en motorcykel Free Way på 200 cc för endast 60.000 Baht helt ny. Jag blev själv intresserad av den och var ut och provåkte den och jag anser man åker mycket stabilare och bekvämare än med de här vanliga motorbikerna, de har också kraftiga däck som gör att det blir inte punka som är vanligt med de här andra motorbikerna.
    Han sade de har även mindre modeller kanske en 150 cc skulle vara lagom för min del.
    Sambon tog också en runda med den och tyckte den var lätt åkt och stabil.
    Vad jag förstår är du mycket kunnig vad gäller motorcyklar och har stort intresse, därför kanske du kunde ge en kommentar om den här cykeln.
    Den gick mycket tyst och var med elstart också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte om jag kan vara behjälplig.
      Lämna uppgifter om cykeln, var är den tillverkad och vilket märke? (Free Way??)

      Radera
  2. Det finns ett märke FREEWAY på motorbiken, men jag anser att det är en Tiger 200 cc som är tillverkad i Thailand med italiensk design, det står också italiensk design på en skylt.
    Den här thaimannen säger att den är tillverkad i Thailand och att han betalt 60.000 Baht för den som ny, han har ägd den några månader.
    Jag anser att den har en mycket tilltalande design och är inget fartvidunder, utan kan ses mer som en gubbmotorcykel eller arbetshäst.

    SvaraRadera
  3. Jag har närmare kontrollerat den här motorcykeln och det är en kinaimporterad motorcykel 200 cc för 60.000 Baht.
    Jag anser att det sannolikt är bättre köp en Tiger 200 cc som tillverkas i Thailand och ligger i samma prisklass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorry Göran, har ingen aning om denna hoj.
      Kanske någon annan här?

      Radera
  4. Jag pratade med ägaren till hojen idag och den är tillverkad i Kina och är en kopia av en italiensk hoj och därför en mycket attraktiv design. Han köpte hojen som ny för 1 år sedan och har inte haft några problem med den, utan är mycket nöjd med den, han betalde 59.000 Baht och anser den är mycket bättre och bekvämare än de här vanliga 110-125cc bikarna och priset är ingen större skillnad.
    Det har varit dålig kvalite på kinagrejerna men har förbättrats väsentligt på senare tid, det var samma sak med Japan produkterna, men idag är de världsledande vad gäller kvalite.
    Det blir nog en liknande utveckling med kinagrejerna, men priset kommer också att öka.
    I dag är det mycket som kommer från Kina, men har utländska företag som tillverkar dem där.
    I går när han kom in på gården thaimannen gick han omkull med hojen, men som tur var klarade han sig utan skador. Han hade besökt några jämnåriga thaiare som kan anses som alkoholister och han drack visst något med dem och är inte van att dricka alkohol, som kunde vara orsaken till omkullkörningen.
    Jag anser en sådan här 200 cc är lämplig som en crusing bike, man kör lugnt och säkert och är ingenting för speedkörning.

    SvaraRadera