torsdag 21 maj 2015


Följa detta exempel?
Det går tämligen bra i värmeböljan som råder med ca 40 grader under dagtid - men visst är det varmt.
Man skulle kanske följa detta exempel och vräka sig ned i en gyttjepöl någonstans - de här kreaturen vet naturligtvis hur man skall hantera värmen.
Finns en ledig pöl längst till höger.

2 kommentarer:

  1. Kjell på Orust21 maj 2015 kl. 15:04

    Lova att ta med dej en fotograf när du hoppar i pölen, Jan. Vi vill ha bildbevis;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Orsa kompani lovar ingenting bestämt."
      Ni känner till "storrin" om ovanstående uttryck?
      Korpral Gifting och Orsa Kompani.
      År 1894 var Orsa Kompani på väg hem efter avslutat regementsmöte. Inkvartering skulle ske nära Komtillmåtta krog i Gagnef. Kaptenen misstänkte att beväringarna skulle förfriska sig och lät korpral Gifting ta löfte av sina mannar att inte missbruka brännvinet. För att kunna hålla sitt löfte anmälde korpralen - "Kapten! Orsa kompani lovar ingenting bestämt." Kapten förstod men de bevingade orden har och kommer alltid att missförstås. Man trodde att Orsa kompani inte visste vad de ville - men i själva verket ville kompaniet inte lova något de inte kunde stå för.

      Korpral Gifting själv kom för övrigt från Ore socken. Det är inte heller helt oomtvistat om vem som verkligen är hjärnan bakom orden.

      I Holens by förfäktar man gärna historien som förtäljer att det i själva verket var Korpral Snickare som formulerade den odödliga frasen. Eftersom han var lägre i rang teaterviskade han orden till Gifting.

      Radera