tisdag 27 januari 2015


För övrigt 1
...hoppas jag att det vänder fort som fan - växlingskursen alltså.
Av rent egoistiska skäl naturligtvis, men lika viktig att jag fick mail från Håkan igår där han skrev att han funderade på en thailandsresa framöver sommaren.
Men han hade tydligen blivit tveksam när han såg kursen utveckling.
Men fortfarande är det gynnsamt att turista i Thailand för svenskar anser jag, fyra baht för en svensk krona är inte dåligt.




För övrigt 2
"Myndiga barn" åker på egna semesterresor - jisses.





För övrigt 3
Det finns mycket gott när man äter ute även här på bonnvischan.
Jag tror det här är No 1 - Tom Yam Kung.

6 kommentarer:

  1. När du visar bild på maträtter ute på resturanger borde du uppge priset på rätten, då får man en uppfattning om maträtten är köpvärd eller inte.
    Om du kockar själv blir priset ointressant.

    SvaraRadera
  2. Många tycks inte ha klart för sig vad IS är.
    När USA invaderade Irak med motiv att störta Saddam och få till en ny regim i landet , blev Saddams militär och polis utan jobb därför de var sunni, samma som Saddam och den nya regimen var shia.
    Det här gjorde att Saddams fd. militär och polis bildade IS för att bilda en Islamisk stat i första hand av Irak och Syrien. De använder en mycket grov brutalitet för att kväsa och skrämma folket, som gör att ingen vågar gå emot de här IS terroristerna, som har visats med flertal videofilmer.
    De tillämpar samma metoder som Saddam mycket grov brutalitet, men mycket värre, än sannolikt Saddam tillämpade mot sina motståndare och de som han trodde var motståndare.
    Den svenska regeringen har beslutat att ge de här återvändande IS terroristerna de som återvänder jobb, och läkarvård där så erfordras och sannolikt bostad.
    Vilket kan ses som helt chockerande mot offren och saknar all sans, vett och moral.
    Nu har också moderatledaren Anna Kinberg Batra gått och uttalat att det är IS som är offren, om G. Boman vetat vad som hänt med partiet hade han sannolikt gått runt många varv i graven.
    Regeringen och Batra gör förövarna till offren, som saknar all vett och logik.
    Folke Bernadotte i slutet av andra världskriget tillsammans med danska rödakorset ordnade med bussar de så kallade vita bussarna och tog till Sverige och Danmark ca 20.000 judar som satt i koncentrationsläger i Tyskland. Många var i så dåligt skick att ett flertal hade avlidit utan den här hjälpinsatsen. Genom Folke Bernadottes bakgrund kunde han förhandla direkt med Himmler om frisläppande, som gav resultat.
    Men skulle det ha varit den här regeringens och Batras agenda skulle nazisterna ha blivit hämtade av FB med de vita bussarna, Himmler, Göring och annat SS folk som var förövarna, offren var naturligtvis blandannat de som satt i koncentrationslägren.

    SvaraRadera
  3. Det finns politiker som jämfört att de svenska frivillaga i Finska vinterkriget är samma sak som de som värvar sig som terrorister till IS.
    En sådan jämförelse kan helt enkelt inte göras.
    Alla som gjort värnplikt som soldat känner till att man får svära eden för landet och flaggan att vara beredd att ställa upp för landet om det blir en krigssiutation.
    En soldat får aldrig skjuta eller på annat sätt medvetet döda civila under krig, om så skulle ske blir den soldaten ställd inför krigsrätt och krigslagarna är mycket stränga inte att jämföra med de civila.
    En soldats uppgift är att eliminera fiendesoldater och ingenting annat.
    Att jämföra svenska frivilliga soldater som stred på Finlands sida under vinterkriget, med de här terroristerna som värvar sig för IS, som dödar och lemlästar civila är en fullständig grotesk jämförelse.

    SvaraRadera
  4. Ja det är fan i mej hemskt att se hur politikerna kör sitt race, såååå jävla humanitärt !

    SvaraRadera
  5. Jag tror att det är bäst att moderterna sätter munkavle på Anna Kinberg Batra innan hon får de sista moderata väljarna att går över till SD :)

    SvaraRadera