fredag 26 september 2014

Hallå, jag säger så här. 
Onekligen har det här bloggandet varit en bra sysselsättning och trevligt för mig.
Och jag får en tankeställare när jag läser era kommentarer.
Jag garderar mig, titta in på bloggen 1 november om mitt beslut står fast - saknaden blir kanske för stor, vi får se?
Och ni som är angelägna hittar mig på Facebook.
Inte lika ivrig där, men lägger ut något i stort sett varje dag.

14 kommentarer:

  1. Svar
    1. Vi som inte använder oss av Facebook, vad ska vi göra?
      Vi kan ju inte följa dig!
      Mvh
      Ulf i stockholm

      Radera
  2. Ja det är ju synd om du skall sluta nu igen....men kommer att sakna dej ..dina berättelser och bilder. Följer dej varje dag!...
    Ha det bra Jan!

    Frank Buriram

    SvaraRadera
  3. Hur f-n orkar vuxet folk hålla på med Facebook! Det mesta bara trams som läggs ut där!
    Jag håller med dig Ulf - facebook är ingenting för oss, så vi vill se en fortsättning som förut från den 1 nov från Dig, Jan!
    Stig i Orsa Finnmark

    SvaraRadera
  4. Många följer dig. De undrar nog VARFÖR du lägger ner. Hinner inte, less på det, känns inte meningsfullt längre? Något annat eller en kombination? Jag kan nog tycka att det är en aning nonchigt att bara stänga dörren utan att förklara för dina supportrar varför. Att bara ställas in för Thats all folks...Att du naturligtvis gör som du vill - blogga eller inte blogga - är en helt annan sak.
    Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magnus, vet inte om jag vill hålla med om att det var nonchalant att "stänga dörren" som du skriver utan att presentera en förklaring varför jag lägger ner.
      Du skriver även ner några tänkbara anledningar:
      Hinner inte - visserligen har jag en del skubb åt frun men inget problem med tid.
      Less - vissa dagar, men för det mesta OK.
      Meningsfullt - funderar ibland om det är roligt för er att se snarlika bilder hela tiden härifrån stan och bilder på Olle och mig.
      En annan anledning som jag tycker är rätt viktig:
      Jag har vid flera tillfällen meddelat att jag tycker det är trevligt med engagemang från er sida och tänker då naturligtvis på kommentarerna.
      Ni är många som tittar in varje dag, jag har inte räknat med jag tror att det rör sig om max ett tiotal som tycker till ibland.
      Facebook är i många stycken skit, men har sina poänger och jag har fått kontakt med gamla skolkamrater och kamrater från FN-tiden.
      Jag gjorde för skojs skull en jämförelse och lade ut samma bild på bloggen och på Facebook.
      Den när Olle bjöd på macka med Västerbottenost.
      3 kommentarer på bloggen och 32 engagerade sig på Facebook.
      Och bloggen har ett par hundra flera läsare än vad jag har sk "vänner" på FB.
      Jag vill understryka att jag inte någonsin varit ute efter kommentarer där jag förväntar mig att ni skall skriva om att bilderna är bra och intressanta/upplysande texter.
      Men jag inbillar mig att något kan man hitta på i fältet för kommentarer.
      Därför tycker jag det är roligare med FB - mera "drag" där.
      Tycker du det räcker som förklaring Magnus?

      Radera
  5. Är det inte bättre att blogga lite när man känner för det? Det behöver väl inte vara så definitivt? Vet att du kommer sakna detta minst lika mycket som dina läsare saknar det. Jag lever på hoppet och önskar dej en skön semester från bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant Kjell, jag kommer att sakna det.
      Jag har tidigare uppdaterat varje dag, men kanske en bra idé att inte vara så regelbunden och känna att jag "måste" ha något varje dag.

      Radera
    2. Ja, skriv när det kliar i fingrarna, när du hittar något som du tycker är kul att berätta. Säkert lättare med Facebook där man bara trycker på "gilla" knappen, men tror att fler o fler kommer att tröttna på Facebook. Personligen vill jag inte ha ett Facebook konto, då jag vet att det används av företag och myndigheter som vill spionera, tycker det räcker med storebrorsfasoner som det är utan fejan. Orwell hade inte tagit i för mycket när han skrev "1984". Din blogg är oberoende, och du bestämmer själv vad som står där, och hur länge du vill att det står där. Man slipper även onödig reklam.
      Du får väl ta lite utflykter med fokus på foto, du kan ju det där bättre än de flesta. Kanske även en utflykt till badebyn och göra ett intressant reportage om vad som hänt sen du bodde där, det kan bli material för hela vintern.
      Tänk och göra en hel film på kanske en halvtimme, det vore kul att se.
      Möjligheterna finns och tittarna med. Ha det så gott, vi uppskattar din blogg.

      Radera
  6. Så tråkigt om du skulle sluta med bloggen! kollar din blogg flera gånger varje dag. Jag tror nog att det känns lite jobbigt om du känner att du måste "leverera" varje dag. Så det vore väl kanske bättre då som flera påpekat att lägga in "reportagen" bara några gånger per vecka när du känner för det. I vilket fall som helst tusen tack och åter tusen tack för en toppenblogg med suveräna reportage och finfina bilder från det "riktiga Thailand" ur ett grodperspektiv. Hoppas att jag i någon mån kan återgälda till dig i framtiden med någon form av "förnödenheter" nästa gång vi åter till Isan. Ha det så bra! Tom, (exjamt).

    SvaraRadera
  7. Jan Blev så förvånad när vi kom hem och såg detta. Du har ju velat fram och tillbaka under en längre tid Tråååkigt Att gå in på Facebook Nej jag gillar inte att hålla till där
    Förresten fyller Du inte år idag eller....Grattis på Din dag Hoppas Du firar den med Pan oh Faa
    Kraam Gun i Knivsta

    SvaraRadera
  8. Hejsan
    Ja, nu är jag nöjd. Du vet att "stjärnor" har ett visst ansvar för sina anhängare. Jag tycker personligen inte det är enformigt med "Dagens Olle" och liknande. Arkivbilden är också bra. Jag tror inte du behöver befara att vi tycker inslagen är för tunna eller tråkiga.
    Har förståelse för att du tycker det borde finnas fler kommentarer. Men jag tycker du kan ånga på även om det är tunt där.
    Hoppas du kan ta följande: Ibland, säger ibland, kan det kännas som om du är lite småsur på vissa inlägg. Det tror jag kan vara en anledning till att kommentarerna tunnat ur. Det uppmuntrar inte. För något år sedan var din sinnesstämning gladare, så upplever jag det i alla fall.
    Du behöver inte publicera detta, men det kanske kan vara till någon nytta.
    Allt gott!
    Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Magnus för ditt inlägg.
      Möjligt att det är som du skriver, men detta är inget jag märker själv.
      Bloggen har funnits i ganska många år och människor förändras.
      Jag har många gånger tänkt tanken att helt ta bort möjligheten att kommentera.
      Det kan vara ett bra alternativ om jag fortsätter efter 1 november.
      Bra för er och bra för mig...

      Radera
  9. Jag tror inte du behöver bry dig antalet kommentarer utan istället se till antalet besökare. De allra flesta kommenterar aldrig men tycker om att läsa och titta på bilderna. På Google+ har jag haft över 300 000 visningar men bara en bråkdel har kommenterat. Vissa bilder kan ha haft över 3000 visningar men kanske bara 5-10 kommentarer. Antalet 'följare' ökar men kommentarerna ökar inte nämnvärt.och det är i stort samma som kommenterar hela tiden.

    SvaraRadera