måndag 15 september 2014

För övrigt
...kan man nog konstatera att SD kan tacka den enade mediakåren och alla "experters" gemensamma attack mot partiet under de senaste veckorna för de 4-5 % extra de får i valet jämfört med opinionsundersökningarna.
Det kan ni tacka bland annat Expressen för.
I övrigt torde övriga partier fått något att fundera över.

Förra S-ledaren Mona Sahlin säger det ligger ett tappat förtroende bakom SD-framgångarna.
– Vi måste lyssna mer på SD:s väljare och mindre på SD:s företrädare. SD:s väljare litar inte på oss. Det är ett tappat förtroende för politik, partier, journalister och myndigheter, säger Mona Sahlin.
– Alla som röstar på SD är inte rasister, men alla är missnöjda, säger Folkpartiets Carl B Hamilton.

5 kommentarer:

  1. Det fanns nog en del som i själva verket röstade nej till Expressen och dess politiska officerare.

    Men någon förändring av migrationspolitiken tror jag inte sker i närtid. Vi kommer att få höra, att 87 % stödjer en fortsatt massiv invandring.

    Olaus

    SvaraRadera
  2. Det kan ju vara så enkelt som att 13% av befolkningen inser att vi är ett för litet land för en så omfattande invandring som vad vi har idag. De 13% är kanske de första som vågar ställa frågan om hur Sverige kan tänkas te sig den dag invandrarna inte är 20% utan kanske 50% och med "sharia-demokratisk" representation i riksdagen. Särskilt dom som gillar jämställdhet har ju skäl att fundera, för invandrarnas kvinnosyn skiljer sig ju ofta något från vår.....

    Åke Bursell

    SvaraRadera
  3. Det var som sjutton, det hade jag inte väntat mig av Mona Salin och Carl Hamilton. I alla fall två politiker i Sverige som verkar förstå hur det till stor del ligger till. Hoppas att de inte blir kallade rasister nu. Rasist verkar ha blivit ett uttryck, som missbrukas av politikerna och pressen, på folk som inte har de korrekta politiska uppfattningarna.

    Men man kan väl säga att demokratin sätts på prov nu. SD har blivit utsedda att företräda 13% av de röstberättigade i Sverige. Det innebär att SD finns i riksdagen på precis samma grunder som de "etablerade" partierna och dessutom som tredje största partiet. Kommer någon av de "etablerade" partierna att på något vis respektera de 13%-en av Sveriges röstberättigade? En demokratiskt grundfråga. SD har ju inte köpt sig en plats i riksdagen, eller myglat till sig den utan det är de svenska väljarna som har röstat in dem. De flesta samma människor som tidigare röstat på de "etablerade" partierna.

    SvaraRadera
  4. Det blir nog lite svårt att "lyssna mer på SD: s väljare", som Mona Sahlin rekommenderar. Inte ens opinionsinstituten fick grepp på dem, för många vågade inte komma ut om sina åsikter i rädsla att riskera få löpa gatlopp i pressen och bli kallade rasister.

    Jag tror det är nu, de verkliga konflikterna startar i Sverige. Både SD-anhängarna och vänstern är uppretade. En ny fördubbling av SD röstetal till valet 2018 är inte orealistiskt.

    Tänk till exempel, om bostadsbubblan spricker, och energikris drabbar samtidigt som kärnkraftverken börjar stängas mitt i en smällkall vinter, och antalet asylsökande hela tiden ökar.

    Det vore en katastrof för den politiska eliten som så fint funnit sig tillrätta vid köttgrytorna.
    Alla möjligheter att skandalisera SD kommer att utnyttjas.

    Olaus

    SvaraRadera
  5. Jag är verkligen glad över SD:s framgångar, men jag tycker verkligen att det är
    otäckt att bli betraktad som rasist eller nazist för att man inte vill ha hit ännu mera
    flyktingar, vi har varken pengar arbete eller bostäder.

    SvaraRadera