måndag 1 september 2014

För övrigt
...har jag efter 3-4 försök äntligen kommit till insikt att det inte är någon större mening att lägga ut en fråga till er.
Nu senast igår då jag hade en fundering om jäst och bak.
Av alla de hundra som klickar in på bloggen dagligen var det endast två (2) som tyckte att de kunde ägna en minut till att svara.
Tack till Göran och Kenth.

19 kommentarer:

  1. Jan,
    Det kan ju vara så att dina läsare inte har några djupare kunskaper om bakning och jäsning?
    Jag svara gärna på saker som jag vet något om, och där ingår inte ovanstående.
    Slutsats: Du frågar om fel saker, alt. du har fel läsargrupp ;-)
    /Roger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har försökt baka flera gånger men insett att det är svårare än man tror. Mängden mjöl i förhållande till vätska var troligtvis problemet för mig. Vetemjöl jäser lättare än andra sorter och bör blandas i sägs det. För mycket vätska jäser det på bredden för mycket mjöl så jäser det inte alls. Det var dom varianterna jag lyckades åstadkomma. Tänk om man kunde få till samma bröd som mamma bakade. Nu blev jag sugen på att försöka en gång till i varje fall.

      Radera
    2. Apropå FB så vägrar många använda det, är en av dem. Många är nog ovana vid att skriva på nätet och har motstånd mot det. Kul att titta in på din blogg varje dag och det skulle vara tråkigt om den försvann. Har man själv varit i Thailand känner man igen sig och allt blir intressant.

      Radera
  2. Många av dina frågor kan tolkas som koketteri i okunskap och hjälplöshet, vilket kan te sig något märkligt för en sjuttioåring. De flesta av svaren på dina frågor finns på Internet. Jag har misstanken att du kanske lider av bekräftelsebehov och att frågorna är ett kontaktsökningsmedel.
    En del av kommentarerna passar inte alltid dig och raderas, risken finns så blir fallet med detta inlägg. Jocke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sorry Jocke men jag skjuter din amatörmässiga analys i sank.
      Gällande bekräftelsebehov och kontaktsökning sitter jag nöjd i den situation jag befinner mig i.
      Jag tycker det är roligt med aktivitet bland kommentarerna - det är den enkla simpla anledningen till frågorna.
      Märkvärdigare än så är det inte.

      Radera
  3. Jag tror att folk missar dina frågor!
    Som jag förstår ligger frågorna i "högerkant" på din blogg, där tittat man inte så "noga" när man går in och läser din blogg.
    Går man in på din blogg via mobilen ser man inte frågan!
    Gör du en enkät så skriv även ett blogginlägg om ämnet.
    Min teori om det hela.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är två olika saker Mikaael.
      Mina små undersökningar ligger som du skriver i den högra spalten.
      Men frågan igår och tidigare ligger i "stora" spalten t v.

      Radera
  4. Som Mikael skriver så missar i alla fall jag många frågor då jag oftast använder mobilen, sen som Roger skriver så saknar man faktiskt själv en del kunskaper i vissa ämnen, tex jäsning. Snackar vi däremot att sitta o jäsa i soffan så är jag lite av en expert :)
    Mvh Jerry

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, bra där. Uppstår frågetecken kring soffjäsning vet jag var experten finns. :-)

      Radera
    2. ...och så blev det lite fart bland kommentarerna - precis vad jag önskade.

      Radera
  5. Jag berömmer mig med att "veta en del om bakning" men att svara på dina frågor ser jag som nästan helt omöjligt.
    Är mjölken för kall? Är jästen för dålig i Thailand? Hur långt är ett snöre?
    Omöjligt för mig/oss att veta hur kall eller varm din mjölk är och jag har aldrig bakat bröd på jäst som jag köpt i Thailand. Teorierna är oändliga och snöret kan vara hur kort eller långt som helst. :))
    Tror nog att du helt enkelt får testa dig fram i detta ämne som jag fått göra under dryga 40 bak-år.
    MVH Marie K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enig med dig Marie.
      Ofta är frågorna inte så allvarligt menade, utan ett försök att få igång kommentarer - som jag skrev här ovan.
      Jag tycker nämligen att kommentarerna ger en till och (oftast) trevlig dimension i bloggen.

      Radera
  6. Sådär, nu blev det i alla fall lite aktivitet. Trevligt för dig att se att bakom statistiken på besök i din blogg så finns det levande människor.
    Förstår att det känns lite meningslöst att lägga upp text och bilder och inte få någon feed-back.
    Skärpning på oss!
    /Roger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det skulle onekligen vara trevligt med aningen mera aktivitet.
      Det finns stunder när jag funderar på att flytta verksamheten till FB - där det är avsevärt mera "drag".
      I så fall skulle det bli i betydligt blygsammare omfattning.

      Radera
    2. Nej Jan, inte till facebook för guds skull!!!!
      Det är många av oss, bl a jag själv, som inte använder facebook och hur skall vi då kunna följa din vardag?
      mvh
      Ulf

      Radera
  7. Jan Det där med att svara om jästen och jäsning är jättesvårt att sitta här i Sverige och fundera över. Jästen kanske inte alls är som den vi har här- Mjölet kan också bete sig annorlunda Tycker att de som bakar och bor i Thailand av svenskarna borde kunna svara bäst på detta.... Pan borde kunna svara på vad Du ska ha för jäst för ett
    bra resultat Var det frukostbröd.... Jan Du får förlåta mig trodde det var Din berömda pannkaka som var plåtad.. Förlåt! Gun i Knivsta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, tycker också att det liknade pannkaka.
      Pan har inte en susning, hon har aldrig bakat.

      Radera
  8. Jag bor i Thailand och bakar nästan var vecka har även svarat på Jans fråga.Jästen i th är inte det samma som hemma

    SvaraRadera